Adresa: DN 1, Km. 32, com. Ciolpani, jud. Ilfov - Tel: 021.2677014 - pentru e-mail & contact faceți click AICI!

 

 

ISTORIC

          Conturarea ideii pregătirii factorilor de decizie şi a celor cu atribuţii pe linia protecţiei populaţiei, a bunurilor materiale şi a valorilor de patrimoniu, în situaţia producerii unor calamităţi şi catastrofe, îşi are începuturile după cutremurul devastator din 1977 şi gravele efecte transfrontaliere ale accidentului nuclear de la Cernobîl.

          Pregătirea personalului cu funcţii de conducere din administraţia publică  în domeniul protecţiei civile s-a putut asigura şi desfăşura începând cu  data de 09.09.1993, când, prin H.G.R. nr. 370/1993  privind organizarea centrelor de pregătire în domeniul apărării civile, Departamentul pentru Administraţie Publică Locală şi Comandamentul Apărării Civile din Ministerul Apărării Naţionale au organizat la nivel naţional 3 centre de pregătire în domeniul apărării civile, în următoarele localităţi:

  • Slănic- Moldova, jud. Bacău;
  • Sângeorz Băi, jud. Bistriţa Năsăud;
  • Călimăneşti, jud. Vâlcea.

            În cadrul acestor centre se realiza pregătirea prefecţilor, subprefecţilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, primarilor   municipiilor şi oraşelor, precum şi a şefilor apărării civile de la ministere şi celelalte organe ale administraţiei publice centrale. Centrul de pregătire Bacău şi-a desfăşurat activitatea  în perioada 1993-1995 în staţiunea Slănic-Moldova, la Hotel Perla, fără a avea un stat propriu de organizare, cursul de pregătire în domeniul apărării civile fiind susţinut de ofiţeri ai Statului Major de Apărare Civilă Judeţean Bacău şi Comisariatului Militar Judeţean Bacău.

Citește mai departe...

NEWSLETTERS


     
     
        
Copyright © 2009 - 2023. Centrul Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă. All rights reserved.

În vederea îmbunătățirii navigării și a colectării anonime de statistici pentru perfecționare, acest website transmite cookies în calculatorul dvs. Detalii AICI!.

Acceptati cookie de pe acest site?